Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Volvoköp stöds av analytiker

Geelys köp av Volvo Personvagnar får stöd av kinesiska analytiker som nyhetsbyrån AFP talat med.

Och Volvo kommer fortfarande att vara Volvo.

Geely är angelägen om att komma över de så kallade osynliga tillgångarna - märkeserkännande och ny teknologi, säger den Pekingbaserade bilanalytikern Fu Zhiyong till nyhetsbyrån AFP.

Han får medhåll av Shanghaibaserade analytikern Xia Ping:

Ny teknologi och nya produkter ska vara motorn bakom bolagets tillväxt, säger han till AFP. Det är en strategi för många inom branschen. Geely tog bara steget före de andra.

En del företag väljer att satsa på egen forskning och utveckling - men en del experter anser att den väg som Geely har valt kan bli en snabbare väg till global framgång.

Köpet av Volvo, om det fullbordas, kommer att förkorta tiden som behövs för att förstärka varumärket och förbättra den internationella närvaron, säger Fu Zhiyong.

Han lugnar också de som befarar att Volvo kommer att skadas genom att bli köpt av ett kinesiskt företag.

Volvo kommer fortfarande att vara Volvo. Kvaliteten kommer inte att fördärvas eftersom Geely är fullt medveten om dess styrka.