Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Volvo förlorare på fallande börs

Annons

Stockholmsbörsen föll på torsdagen. Volvo tyngde med ett kursfall på över fyra procent, sedan Renault meddelat att de säljer hela sitt innehav i bolaget.

Vid stängning hade OMXS-index sjunkit med 1,1 procent till 339,3.

Alla storbolagsaktier utom två stängde på minus. Mest backade Volvo, med 4,3 procent, sedan franska Renault meddelat att de säljer alla sina aktier i bolaget. Renault har i dag ett innehav på 6,5 procent i Volvo, motsvarande drygt 17 procent av rösterna.

Bankaktierna föll ungefär lika mycket som börsen i övrigt. Någon större påverkan för de svenska bankerna av EU:s bankunion lär det inte bli.

Ericsson och ABB gick mot strömmen och steg med 0,9 respektive 1,0 procent. ABB fick under dagen en order på en kraftöverföringslänk mellan Åland och det finska fastlandet, värd 130 miljarder dollar.

Tieto gick upp med 1,9 procent sedan ledningen meddelat att man säljer rörelsen i Italien och Spanien.

På morgonen kom statistik som visar att Sverige för närvarande har deflation, alltså fallande konsumentpriser på årsbasis.

På valutamarknaden försvagades kronan mot både euron och dollarn, medan rörelserna på räntemarknaden var små.

Även de ledande Europabörserna föll. Londonbörsens FTSE-index sjönk 0,3 procent, Frankfurtbörsens DAX-index gick ned 0,4 procent och Parisbörsens CAC-index backade 0,1 procent.

Mer läsning

Annons