Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Volvo CE lägger ned USA-fabrik

Volvo Construction Equipment lägger ner sin amerikanska fabrik i Asheville i North Carolina.

I stället flyttas produktionen, bland annat till Arvika.

Men det ger inga nya jobb på kort sikt.

Hjullastarfabriken i Arvika har drabbats hårt av personalneddragningar och har blivit av med runt en tredjedel av sin personal.

På fredagen meddelade Volvo CE, som är ett bolag i börsnoterade AB Volvo, att fabriken i Asheville stängs den 31 mars nästa år.

Nedläggningen drabbar 228 anställda och kostar bolaget cirka 100 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande från Volvo.

Tillverkningen av hjullastare flyttas till Arvika, medan tillverkningen av grävmaskiner och hytter för väghyvlar flyttas till Sydkorea respektive Shippensburg i USA.

Arvika förstärks som huvudfabrik för hjullastare och det är ett positivt besked för dem, säger Klas Magnusson, informationsdirektör på Volvo CE.

Produktionen ska klaras av med befintlig personal.

Det blir inga nyanställningar på kort sikt eftersom totalmarknaden för anläggningsmaskiner fortsätter att vara väldigt dämpad, säger Klas Magnusson.