Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Volvo-bud bekräftas av Holtback

Det internationella konsortiet Crown, med den före detta Volvo-chefen Roger Holtback, har i veckan lämnat över ett reviderat bud på Volvo Personvagnar.

Det har lämnats in ett bud från Crown-konsortiet. Det kan jag bekräfta, säger Roger Holtback till TT.

Han vill i övrigt inte kommentera den potentiella Volvo-affären som The Wall Street Journal rapporterade om.

Magnus Sundemo, klubbordförande för Sveriges Ingenjörer/Akademikerna på Volvo Personvagnar, tror att ägaren Ford Motor har en ganska flytande gräns för hur lång tid det får ta innan man kommer till beslut om en eventuell Volvo-affär.

Det är en flytande gräns. Men naturligtvis kryper den hela tiden närmare. Och ett årsskifte är ju alltid ett årsskifte. Det kan finnas mål som man vill ha uppnått innan året tar slut, säger han.

Det som bromsar på Geely-spåret i dagsläget tror han främst handlar om hur den amerikanska fordonskoncernen Ford ska skydda sig från för stort tekniskt läckage till Kina.

Som jag uppfattar det är det denna punkt Ford lägger mest krut på. Detta är lite tveeggat. Vi (Volvo-facken) vill ha med oss tillräckligt mycket till de nya ägarna för att kunna bli ett konkurrenskraftigt företag. Medan Ford vill släppa så lite som möjligt.

Det råder dock ingen tvekan om att banden mellan Volvo och Ford inte kan klippas av särskilt snabbt.

På något sätt blir det en "transferperiod". Vi har gemensamma plattformar och gemensamma verktyg. Det måste regleras. Det går inte bara att klippa banden. Vi måste kunna leva ihop ett antal år oavsett vem som blir köpare.