Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Volley avgjorde bandyderby

Annons

Bollnäs har hittat segerformen. Fjärde raka segern i bandyns elitserie kom hemma mot Hälsingerivalen Broberg, 4-1.

Stabilt, tyckte Bollnäs Ville Altonen som punkterade matchen med en volleystyrning.

Snökanonen som tog fart från Bottenviken missade Bollnäs med liten marginal men vinden ställde ändå till det i bland för båda lagen, matchen bjöd inte på något skönspel. Bollnäs kopplade tidigt ett litet grepp om matchen, men Brobergs Rolf Larsson såg till att det blev lite nerv när han reducerade till 2-1 med tio minuter kvar.

Spänningen blev dock kortvarig. Någon minut senare fick Bollnäs Ville Aaltonen en långboll från Samuli Helavouri i friläge. Aaltonens problem var han hade ryggen mot mål.

Passningen var bra och jag kände att målvakten var på väg ut så det fanns ingen tid att ta ner bollen, det enda jag kunde göra var att styra in bollen. När man är så pass gammal som jag är så vet man var målet är, berättade 33-årige Aaltonen efter matchen.

På väg uppåt

Med fyra raka segrar i bagaget är Bollnäs på väg uppåt i tabellen, passerade Broberg och är ny femma. Landslagsliberon Andreas Westh, bäst på plan, kunde inte riktigt sätta fingret på vad som förbättrats senaste tiden.

Vi har inte läst tidningarna i alla fall, sade han och skrattade. Det är små marginaler men det känns som vi fått ihop laget på ett bra sätt.

Bollnäs sportchef Sören Persson var nöjd med segern, men inte publiksiffran 1 357 åskådare. Han hade också sin medicin klar för att öka publiktillströmningen.

Alla hälsingederby skulle spelas på fredagskvällar. Det skulle gå att ordna och jag tror alla klubbar skulle tjäna 700-800 åskådare per match på det, sade Persson.

Uppskjutna matcher

Serieledande Hammarby fick jobba hårt för att vinna borta mot Kungälv, det blev seger med 6-4 sedan Kalle Spjuth och Misja Pasjkin gjort två mål vardera.

Edsbyn hänger på i tabelltoppen, vann 5-4 borta mot Vetlanda. Ljusdal tog säsongens tredje seger, 5-2 borta mot Vänersborg.

Gais hade problem att komma upp till Västerås. Matchen försenades en halvtimme, Västerås vann sedan 7-4

Matcherna Sandviken-Motala och Sirius-Villa ställdes in på grund av vädret och kommer att spelas den 21 december.

Mer läsning

Annons