Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vittnar om dålig arbetsmiljö

Annons
Vittnar om dålig arbetsmiljö

Flera anställda på Musik i Västernorrland vittnar om en arbetsmiljö där många mått dåligt och om hur musikchef snarare förvärrat situationen än förmått att göra något åt det.

Körkonsulent Staffan Lindroth ger den sparkade musikchefen sitt fulla stöd.

I en artikel i Sundsvalls tidning säger Lindroth att han är den bästa konstnärliga chef han haft under de 19 år han jobbat som körkonsulent. Enligt honom har tiden med honom som musikchefen varit kreativ, positiv, innovativ och utvecklande.

Men det är en synpunkt som långt ifrån delas av alla som arbetar på Musik i Västernorrland.

Flera anställda, som av rädsla för sina arbeten, vill vara anonyma talar istället om en chef med diktatorisk ledarstil som man inte får säga emot eller kritisera.

- För då blir man inkallad på hans kontor och får en avhyvling.

En anställd vittnar om en chef utan respekt för andras kunnande och tid, som ett otal gånger uteblivit från uppgjorda möten utan att meddela sig.

- För mig är respekt något man förtjänar genom sitt yrkeskunnande men för honom är respekt något man sätter sig i genom att skrämmas till lydnad.

Det är flera anställda tidningen talat med som anser att den tidigare chefen hackat på vissa medarbetare och nedvärderar deras arbetsinsatser.

Enligt uppgift ska han inför övriga sagt åt anställda hur de bör klä sig inför möten.

- Men själv kan han gå på opera i slitna jeans och tröja.

Flera anställda talar om ett arbetsklimat där många mått dåligt och med en chef som inte tillåter personalen att skratta och skämta om vad de vill på sina raster. Där vissa anställdas kulturella nivå ifrågasätts och där personalen får förslag om vad de bör läsa på sin fritid och Dantes Inferno nämns som lämplig litteratur.

- När vi samlats för att diskutera synpunkter vi tillsammans skulle lägga fram förbjöds vi att ta upp det.

- Klagomål ska tas upp enskilt med honom inom stängda dörrar.

En av de anställda säger sig inte lägga några värderingar i orsaken till att han sägs upp.

- Det viktiga är att Musik i Västernorrland får en bättre chef och kan börja fungera enligt sitt uppdrag igen.

Ingrid Eldeklint

0620 - 257 96 ingrid.eldeklint@tidningen.to