Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vitryssland backar om VM-tillstånd

Annons

Hotet om att ställa in ishockey-VM ifall journalisters rapportering begränsas tog skruv.

De vitryska värdarna backar och låter 400 journalister och fotografer ackrediteras till vårens mästerskap utan några arbetsrestriktioner.

Övriga ansökningar ska gå genom Vitrysslands utrikesministerium, skriver Internationella sportjournalistförbundet (AIPS) på sin webbplats. Pjotr Rabuchij, chef för VM-organisationen, säger till AIPS att det inte finns några begränsningar för medier att sköta sitt arbete i Vitryssland.

Den finländske vice ordföranden i Internationella ishockeyförbundet, Kalervo Kummola, sade i början av veckan att VM kunde ställas in. Och finländska medier hotade att hoppa av VM om de inte fick skriva om vad de ville när de kom till Minsk. Skälet var att journalister som ville skriva om annat än ishockey var tvungna att söka en speciell ackreditering genom de vitryska myndigheterna.

Svenska ishockeyförbundets ordförande Christer Englund sade att restriktionen inte var i linje med vad Vitryssland lovade när de sökte VM. Och statsminister Fredrik Reinfeldt tycker inte att kravet om specialtillstånd för journalister är acceptabelt.

Mer läsning

Annons