Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visumkrångel stoppade Allbäcks resa

Christian "Chippen" Wilhelmsson, 30, är aktuell för landslaget igen.

Men hur bra är han?

Det ville förbundskaptenen Erik Hamrén veta.

Svaret får han vänta på.

Tanken var att assisterande förbundskaptenen Marcus Allbäck skulle ta sig till Riyad och se Wilhelmsson i Al-Hilals möte med Al-Raed i saudiska ligan på tisdagskvällen.

Men Allbäck kom inte längre än till flygplatsen i Masqat.

Enligt landslagets mediekontakt Hans Hultman vägrade flygbolaget att checka in Allbäck med motiveringen att han saknade visum.

Det rör sig om ett missförstånd och vi vet inte riktigt vad som har hänt. Han har sökt och fått visum och vi har ordnat alla andra papper som krävs, men troligen låg visumet kvar på konsulatet här i Masqat och inte på flygplatsen, säger Hultman. "Mackan" fick vända hem från flygplatsen och kom inte i väg. Flygbolaget ville inte släppa ombord honom. Vi får helt enkelt titta på "Chippen" en annan gång.

Petades i höstas

Wilhelmsson försvann ur landslaget efter landskampen mot Finland i augusti. När förre förbundskaptenen Lars Lagerbäck tog ut truppen till VM-kvalen mot Ungern och Malta var han bortplockad.

Då motiverade Lagerbäck:

Christian har en otrolig potential. Det är en snabb spelare och han har bra grundteknik, men går man i genom hans landskamper i år har han, om man ska använda ett så tråkigt ord, för låg verkningsgrad. Han får inte ut speciellt mycket och på något sätt har det låst sig för honom i landslaget, men han har talanger och alla möjligheter att komma tillbaka.

Hamrén är både förvånad - och inte förvånad - över att Wilhelmsson försvann ur landslaget i höstas.

Inte eftersom jag inte haft koll på spelarna när jag varit i Norge och jag vet inte riktigt hur han har presterat, förvånad kanske på det sättet att han har varit med länge men jag vet ju också att Lasse och Roland (Andersson) har bra koll på spelarna.

Hamrén spelsystem bygger i stor utsträckning på snabba och löpstarka kantspelare. Det kan förlänga Wilhelmssons landslagskarriär.

Har snabbheten

Han har speed och det är det jag gillar och vi behöver. Speciellt i det här sättet som vi vill spela med våra kanter. Han är också duktig på att utmana. Jag tycker att han gjort många bra landskamper och därför är han intressant.

Hamrén utesluter inte att Wilhelmsson finns med i truppen till landskampen mot Wales i Swansea 3 mars. Och han tror att "Chippen" vill spela i landslaget igen.

Det får ni prata med honom om men jag läste någon tidning som hade en intervju med "Chippen" där han sade att han var väldigt sugen på landslaget. Jag har själv inte pratat med honom.