Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vintermarknad i Bjärtrå

Den nionde november, hölls den absolut första Vintermarknaden i Bjärtrå, närmare bestämt vid Hembygdsgården som ligger jämte kyrkoruinen.

Det var Bjärtå byalag som arrangerade tillsammans med Bjärtrå hembygdsförening. Ett trettiotal utställare fanns på plats, från lokala mera välkända försäljare till försäljare som kom långväga ifrån.

För att få en lite mysigare inramning var marknaden förlagd lite senare på dagen och eldar i korgar var utställda över hela området och de brann och gav ljus ända till dess att marknadsdagen var över.

Förutom utställarnas försäljning, kunde man även köpa glögg. kålbullar, nybakt bröd, korv och sedvanligt fika.

En av utställarna hade även med sig en rök och rökte på plats, vilket gjorde att man kunde inhandla nyrökt och varm fisk på plats.

Klockan tre slog dörrarna till rundlogen upp. Där bjöds därefter på teater; Tove Janssons berättelse; Granen, där Muminfamiljen väcktes ur sin vintersömn mitt i vintern och överraskades och skrämdes av Hemulen, Gaffsan och Mostern för den annalkande Julen utan att själva veta vad den innebar.

Det var amatörer från Bjärtrå som stod på scenen och julspelet hade regisserats av den nyinflyttade teaterpedagogen; Agneta Holmström.

Föreställningen inramades av musik, speciellt skriven för ändamålet av Fanny Källström på violin och som ackompangerades av sin far Patrik ”Putte” Källström på tramporgel.

Marknaden var välbesökt och så även rundlogen där föreställningen visades. Besökarna var nöjda och hoppadeS på en uppföljning kommande år.

Ann Kristin Tjernström

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel