Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinstlyft för Orc Software

Mjukvaruföretaget Orc Software redovisar en vinst efter finansiella poster på 60,6 miljoner kronor för fjolårets fjärde kvartal. Samma kvartal året före låg vinsten på 10,2 miljoner kronor.

Kvartalsintäkterna steg från 146,9 miljoner till 180,3 miljoner kronor.

Orc Softwares styrelse föreslår en höjning av 2009 års utdelning till 10 kronor, upp från 4 kronor tidigare år. Totalt ger det en utdelning på 153,1 miljoner kronor.

"Med nuvarande valutakurser och med antagandet om att neddragningar och uppsägningar av kundkontrakt kommer ner till mer normala nivåer, bedömer vi att såväl ACV (årsvärdet av kundkontrakt) som omsättning och resultat kommer att öka under 2010", skriver koncernchefen Thomas Bill i en kommentar.

I rapportens prognos talar företagsledningen om rekryteringar till sälj- och supportorganisationerna.

"Dessa satsningar kommer att göras med en viss försiktighet så att de inte väsentligt försämrar koncernens lönsamhet", skriver Orc Software.