Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinst för RNB

Annons

Klädföretaget Retail and Brands (RNB) redovisar en vinst före skatt, exklusive sålda verksamheter, på 13 miljoner kronor för perioden september-november, det första kvartalet i företagets brutna räkenskapsår. Motsvarande period i fjol gjorde bolaget en vinst på 10 miljoner kronor.

Omsättningen för bolaget uppgick till 484 miljoner kronor, exklusive sålda verksamheter, jämfört med 494 miljoner kronor ett år tidigare.

Under kvartalet såldes RNB JC och därmed är koncernens översyn av verksamheten slutförd, skriver vd Magnus Håkansson i rapporten. RNB består nu av Polarn O Pyret, Departments & Stores samt Brothers.

Samtidigt sker en omorganisation i företaget som innebär att centrala funktioner och tjänster inom koncernen kommer att minska samt att Peter Bondelid efterträder Maria Öqvist som vd för Brothers & Sisters. Öqvist lämnar i februari RNB.

"I och med att vi genomfört avyttringen av JC och är i slutfasen av nedläggningen av Sisters har vi nu skapat bättre operationella och finansiella förutsättningar för koncernen", skriver vd.

Mer läsning

Annons