Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinna eller försvinna för Junsele

Vinna eller försvinna var de tuffa förutsättningar som gällde för nästjumbon Junsele i lördagens bortamöte mot Frånö.

– Det blir bara vinna eller försvinna matcher i fortsättningen, men efter den här segern är vi ju i högsta grad med i racet igen, sa Junseletränaren Kevin Spires efter den oerhört viktiga 4-2 vinsten på Tuvan.

Ett av varningar stukat Frånö (saknade fyra startspelare) hade chansen att säkra kontraktet i händelse av seger, men hemmalaget kom helt fel in i matchen och var ett slaget lag redan efter en halvtimmes spel. Så långt hade nämligen Junsele dominerat matchbilden eftertryckligt och skapat en rad kvalificerade chanser mitt inne i boxen i ett stillastående FSK-försvar. Junseles anfallare Bradley Pegg tog tacksamt emot bjudningarna och med ett äkta hat trick inom loppet av 38 minuter hade han i praktiken avgjort matchen, 0-3.

– En halvtimme där vi spelade riktigt fin fotboll, tyckte Kevin Spires.

Frånötränaren Jan Nordkvist fick dock av förklarliga skäl ett och annat att fundera på.

– Vi fick ett för långt lag, blev alldeles för passiva och kunde inte försvara ytorna bakom vårt mittfält och backlinje, var "Mellis" förklaring till hemmalagets svaga inledning av matchen.

Junsele drygade sedan ut ledningen till 0-4 i inledningen av den andra rundan innan Frånö kunde komma tillbaka och putsa upp siffrorna till 2-4 i en stundtals smågrinig och opolerad drabbning som också innehöll en utvisning för vardera laget och sex varningar.

I Frånö som spelade upp sig efter mardrömsinledningen plussar vi lite extra för Calin Marius och Stefan Lindfors även om den förstnämnde kostade på sig lyxen att missa en straffspark i den andra halvleken. I Junsele som slog av väl mycket på takten efter paus efter en mycket bra första halvlek var tremålsskytten Bradley Pegg det stora namnet även om han bara spelade de första 45 minuterna. Bra var också ÅSK-lirarna Simon Lundgren och Simon Eriksson som speciellt i den första halvan av matchen var företagsamma värre på sin högersida.

Frånö-Junsele 2-4 (0-3)

Division 3 Mellersta Norrland

F: Rasmus Sjölund,Calin Marius. J: Bradley Pegg 3, Valentin Ivahnenco

Utvisningar: Elvys Valderrama, Frånö och Christer Forsberg, Junsele

Domare: Ulrik Ulander, Husum