Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vindkraftverksproblem inte av allvarligare art

Hemab har haft problem med driftstörningar i vindsnurran på Vårdkasberget.

Det är ett av flera problem som på senare tid har drabbat anläggningen.

- Som i alla tekniska anläggningar uppstår det ibland problem, säger Kjell Johansson, ansvarig för Hemabs vindkraftsatsningar.

Det är samma leverantör, danska Westas, som har levererat kraftverket till Hemab som för fullt planerar att sätta upp ytterligare två snurror på Härnön. Offerter är ute och bolaget har redan fått klartecken till att ändra på detaljplanen över området.

Enligt Kjell Johansson är de tekniska problemen i Härnösand inte av någon allvarligare art. Det senaste felet ska vara avhjälpt den här veckan och handlade om ett byte av en kontrollpanel. Tidigare har man tvingats stänga anläggningen på grund av reläfel och byte av elmotor till en hydraulpump nu i julhelgen.

- Det största problemet rent allmänt har varit att få växellådorna att hålla, men det har inte varit något problem för oss. På det området sker det hela tiden en utveckling mot bättre lösningar, säger Johansson.


OLA THELBERG
070-218 31 09