Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vindkraft och politikerförakt

Annons

Med anledning av vår insändare "Ta ansvar för vindvansinnet" på Allehanda.se den 31/3 och svaret "Vi tar ansvar för framtiden" på Allehanda.se den 12/4.

Vi har naiva politiker som tror att de kan fortsätta lovorda vindkraftsutbyggnaden, släta över våra frågor och bara svara på det som passar utan att det blir reaktioner.

Elvy Söderström och Glenn Nordlund pratar runt de obehagliga frågeställningarna och försöker framstå som ansvarstagande för miljö och framtid. Har någon av dem kunskaper och utbildning som ger dem högre trovärdighet gentemot medlemmarna i Kungliga Vetenskapsakademien som starkt ifrågasätter den storskaliga vindkraftsutbyggnaden?

Nej det blir bara pinsamt och ännu mer fel när de försöker sig på att rättfärdiga felaktiga beslut. De personifierar med sina ställningstaganden väljarnas politikerförakt, en av dem skakar i vanlig ordning av sig allt som är negativt, den andre tiger ihjäl obehagliga frågor.

Örnsköldsvik styrs av S-politiker som vill avskaffa det kommunala vetot för vindkraftstillstånd (blir därmed en statlig eller överstatlig fråga), de överlåter landsbygdsutveckling till utländska bolags utbetalningar av bygdepengar som av kritiker liknas vid mutor, de kräver solidaritet gentemot EU och utländska riskkapitalbolag men värnar inte sina egna kommuninnevånare som körs över.

Det som kommer att ske om inte våra åsikter respekteras är att vi väljare kommer att rösta mot er i höstens val! För oss väljare finns alternativet SPI-Välfärden som har tagit ställning mot den storskaliga vindkraftsutbyggnaden, vi tror på människors lika värde och bättre levnadsvillkor för alla grupper i samhället och det viktigaste – vi lyssnar på de människor som bor här i Ångermanland.

Håkan och Ewa Wickberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel