Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vindkraft Docksta ska diskuteras

På flera håll i Mellanorrland projekteras för vindkraftsverksparker på 100 eller fler vindkraftverk. Vindkraftverk, om än i mindre skala, planeras också nära Docksta.

Där har Utanvinds kooperativa förening dragit igång ett projekt för att få bygga två vindkraftverk vid Vårdkallberget/Lidberget.

I dag är det meningen att intresserade ska få veta mer om planerna vid ett offentligt möte. Helt okontroversiellt är knappast projektet med tanke på att platsen inte hör till de som pekats ut som lämpliga av länsstyrelsen och dessutom ligger inom världsarvet. Å andra sidan handlar det om förnyelsebar energi.

Allehanda Media har tidigare berättat att man vill bygga två 90 meter höga vindkraftverk på tillsammans 4 MW.

- Intressenterna skickade först in en bygglovsansökan, som senare drogs tillbaka. istället har man nu en förfrågan om förhandsbesked inlämnad, liksom en anmälan enligt miljöbalken vilket behövs, säger miljöinspektör Åsa Matsson.


ANDERS LIDÉN
070-316 84 92