Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vind stoppade skidskytte i Östersund

Annons

Onsdagens skidskyttetävlingar i Östersund blåste bort.

Damernas distanslopp sköts upp av tävlingsledningen kort före start och körs preliminärt på torsdagen i stället.

Det känns som att de hade kunnat säga det redan vid inskjutningen, för vädret visade inga tecken på att det skulle bli bättre, säger Elisabeth Högberg.

Hon var en av fyra svenskor och totalt 101 åkare som stod redo att tävla i säsongens första individuella världscuplopp. Men ju närmare starten kom, desto mer infernaliskt blev det jämtländska vädret. Den hårda vinden blev allt starkare, ett tätt snöblandat regn virvlade runt som ackompanjemang, och att portalen vid målet blåste omkull säger en del om de nästan parodiska förhållandena.

Av säkerhetsskäl beslutade tävlingsledningen att skjuta upp loppet som skulle ha börjat klockan 17.15. Elisabeth Högberg hade inga invändningar.

Man vågade knappt värma upp i spåret, tallarna och granarna låg mot backen nästan, säger hon och berättar att det var svårt att hålla sig kvar i spåret. Speciellt på öppna ytor och när man kommer upp en bit. Och det är bara en limpa man åker på, så åker man ut då hamnar man ju i skogen bland sten.

Preliminärt ska loppet köras klockan 13.15 på torsdagen, men det finns inga garantier. Även då väntas hårda vindar i Östersund.

Mer läsning

Annons