Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vincent Pontare kan vinna tre grammisar

Vincent Pontare kan snart vara en Grammisvinnare.
Under torsdagsförmiddagen släpptes nomineringarna och den förre Ramsele- och Örnsköldsviksbon har bland annat chans att bli årets kompositör.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Vincent Pontare är totalt inblandad i tre kategorier. För det första är han nominerad i kategorin Årets kompositör, tillsammans med Seinabo Sey, Salem Al Fakir och Magnus Lidehäll, för arbetet med Seinabo Sey-skivan "Pretend".

I de två kategorierna Årets låt och Årets elektro/dans är Axwell & Ingrossos hitsingel "Sun is shining" nominerad. Låten i fråga är skriven av Axwell och Ingrosso, tillsammans med Vincent Pontare och Salem al Fakir. Det är också Pontare och al Fakir som sjunger på "Sun is shining", liksom på Axwell & Ingrossos hitsinglar "Something new" och "On my way".

Pontare och al Fakir var även nominerade på förra Grammisgalan i kategorin Årets kompositör, men då vann Max Martin priset.

Under det senaste året har Vincent Pontare och Salem al Fakir, förutom Axwell & Ingrosso och Seinabo Sey, även samarbetat med Avicii och Veronica Maggio.

Den kommande Grammisgalan, som leds av hiphopsångaren Petter, hålls den 24 februari och direktsänds i SVT1.

Läs även:

Pontare och Deb prisas för sitt låtskriveri

Vincent Pontare: "Din lilla köttbulle"