Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villapriser fortsätter stiga

Annons

Villapriserna fortsätter att stiga. Inte någon månad sedan januari i år har priserna gått ned.

Enligt Statistiska centralbyrån (SCB) har priserna endera stigit eller varit oförändrade månad för månad under perioden februari-november.

För den senaste tremånadersperioden september-november jämfört med perioden juni-augusti har priserna stigit med 1 procent.

Priserna har mellan de två senaste tremånadersperioderna stigit i 10 av landets 21 län. Den största ökningen på länsnivå noteras i Västernorrland där priserna gått upp med 6 procent följt av Västmanlands län med prisökningar på 5 procent. I Storstockholm respektive Storgöteborg steg priserna med 2 respektive 1 procent. I Stormalmö var priserna oförändrade.

På årsbasis, den senaste tremånadersperioden jämfört med motsvarande period för ett år sedan, har priserna stigit med drygt 3 procent. Fördelat på län har det varit stigande priser i 17 av 21 län. Bara ett län redovisar sjunkande priser, Gävleborgs län där priserna fallit med 1 procent. I storstadsregionerna har priserna stigit med mellan 2 och 5 procent.

Snittpriset för ett småhus i landet var 2,1 miljoner kronor under perioden september-november. På länsnivå är spännvidden stor, från litet drygt 1 miljon kronor får du ett hus i Västernorrland medan medelpriset i Stockholms län är nästan 4 miljoner.

Mer läsning

Annons