Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villainbrotten fortsätter – tre nya inbrott upptäckta under onsdagen

Inbrottsvågen fortsätter. Under eftermiddagen anmäldes tre nya inbrott och nu vädjar polisen till allmänheten om tips.
– Vi är verkligen i behov av allmänhetens iakttagelser, säger Marcus Grahn, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Annons

Tre nya inbrott har anmälts till polisen under onsdagen, i Örnsköldsvik, Sollefteå och Härnösand, och det står alltmer klart att en ny inbrottsvåg har rullar in över länet.

– Mönstret som vi ser nu känner vi igen från tidigare inbrottsvågor. Sedan om det är här är samma grupperingar går inte att uttala sig om i nuläget. Men eftersom vi är uppe i sju inbrott på två dagar så får vi anse oss stå mitt uppe i en inbrottsvåg, säger Marcus Grahn.

Läs också: Inbrottsvåg i centrala Sollefteå

Den första av onsdagens skörd av villainbrott berör en villa i Uland, Gussjö i Härnösand. Där ska bland annat ett silverskrin ha stulits. Vid 17.30-tiden anmäldes ett inbrott på Gärdesgatan i Sollefteå. En altandörr har brutits upp och enligt polisen har hundförare på plats spårat upp mot industrivägen-riksvägen. Spåren slutade på södergående sida av riksväg 90 och teorin är att gärningsmännen avlägsnat sig därifrån.

– Vi är väldigt intresserad av iakttagelser från allmänheten avseende personer och fordon i det här området, på riksväg 90 eller ännu hellre iakttagelser av om någon har blivit upplockad på den här vägsträckan, säger Marcus Grahn.

Klockan 18.45 upptäckte villaägare att ett inbrott ägt rum i Leding, Björna i Örnsköldsvik. Troligtvis har guld stulits, men även två par skor.

– Vi har sett att man har stulit skor förut vid villainbrott. En teori vi har är att man vill ändra de spår man lämnar efter sig, säger Marcus Grahn.

Läs också: Efter inbrottsvåg i Ångermanland – polisen varnar även Medelpadsbor

För att skydda sig mot inbrott hänvisar polisen till numera väl kända råd. Att ha lampor tända, tömma brevlådan och låta grannen parkera på den tomma uppfarten när man reser bort. Men också att kommunicera med sina grannar om vad man sett och vara vaksam dagtid, då de flesta inbrotten verkar ha skett hittills. Och polisen vädjar nu till allmänheten om tips och iakttagelser.

– Vi har inga signalement eller misstänkta fordon. Vi är verkligen i behov av allmänhetens tips, avslutar Marcus Grahn.

För mer Blåljus-nyheter, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.