Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villa totalförstörd i brand

En villa i Tollsäter utanför Nordingrå totalförstördes i en brand på måndagsförmiddagen.

En yngre kvinna befann sig i huset när branden började vid niotiden på morgonen. Kvinnan hade arbetat nattskift och vaknade av att huset var rökfyllt, men hon kunde lyckligtvis själv ta sig ut ur byggnaden.

Hon och hennes man är båda från Höga kusten och de hade bott i huset ungefär ett år.

När vi kom fram var fastigheten, med två våningar och källare, redan helt övertänd. Dessutom såg det illa ut för ett potatislager och en bostadsfastighet som låg strax intill, det blåste hårt och det spred glöd och brinnande flagor i omgivningen, berättar brandbefälet Leif Lindström från Ullångers räddningstjänst.

Taket på en av de intilliggande ladugårdarna hade då redan börjat brinna så smått på ett par platser. Dessutom var det andra bostadshusets gavel mycket varm. Men genom att vattenbegjuta den byggnaden och att ta sig upp på ladugårdens tak lyckades brandmännen stoppa eldens spridning.

Men det var tufft ett tag, speciellt när vinden plösligt vände och då under en period hotade ytterligare en ladugård.

Och som om inte detta vore nog spred vinden glöd som även startade flera mindre gräsbränder i omgivningarna.

Brandorsaken är inte fastslagen men uppgifter finns om att branden kan ha orsakats av ett kvarglömt stearinljus.

Räddningstjänsten kunde lämna platsen vid 16.45.JON HÄGGQVIST
070-650 42 11