Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villa Fraxinus byter ägare

Villa Fraxinus i Hyndtjärn, Salsåker, är såld. Familjen Gering lämnar storstan efter flera år i Stockholm för att ta över visningsträdgården och restaurangen.

Andreas och Sara Gering köper Villa Fraxinus av Ingelöv Jonsson som i några år varit inne på att sälja anläggningen. Visningsträdgården har sedan starten 1976 blivit ett populärt besöksmål för trädgårdsintresserade.

– Vi tänker ta vara på den anda Ingelöv och Sture drivit trädgården med och sedan lägga till lite av våra egna idéer, säger Andreas Gering.

Andreas Gering har tidigare bott i Salsåker, så han återvänder till välbekanta trakter. Hans pappa Hans Gering som är mäklare är också bosatt på orten. Möjligheten att köpa Villa Fraxinus kom upp till diskussion i familjen när visningsträdgården blev till salu.

– Först talade vi om detta lite på skoj, men sedan blev det mer allvar. Då ett av barnen ändå skulle byta skola passade det bra just nu.

Att Andreas är utbildad kock och Sara florist passar förstås bra.

– Meningen är att erbjuda besökarna en trevlig trädgårdsupplevelse och att de ska kunna äta en god lunch eller fika.

Säsongen startar den 18 juni och pågår till i mitten av augusti. Eventuellt kan det bli helgöppet och mottagning av gruppbesök också en bit in i september.

– Sedan ska vi ha en butiksdel med försäljning av trädgårdsredskap.

Andreas Gering tror att det kommer att behöva anställas två eller tre personer under säsongen. Inför nästa år planeras det för en del nyheter.

– Det kan bli temaaftanar och vi tänker söka alkoholtillstånd. Vi vill också utveckla något för barn, kanske en naturstig där de får lära sig om naturen, säger Andreas Gering.