Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill titta på en bättre lösning

Den planerade trafiklösningen för Bondsjöleden är dålig. Det tycker flera remissinstanser som har hört av sig till kommunen.

- Vi ska nu undersöka om det går att hitta en bättre avfart mot Murbergsområdet, säger Mattias Rönnkvist (c), vice ordförande i Samhällsnämnden.

Kommunen har haft ett samråd och det visar att det finns kritik mot den föreslagna lösningen för trafiken från Bondsjöleden till Murberget. Det finns risk för trafikstockningar med en vänstersväng, bland annat när bussarna kör mot Murberget.

- Att vi ny vill titta på andra alternativ påverkar inte byggnationen av tunneln under järnvägen. Den kan gå i gång innan det är klart med trafiklösningen, säger Rönnkvist.

Det har kommit in ett förslag att trafiken från Murberget ska kopplas samman men den planerade rondellen vid Coop Forum.


OLA THELBERG
070-218 31 09