Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill ta bort naturreservat

Kommunstyrelsens arbetsutskott i Kramfors vill riva upp ett gammalt beslut som man anser i praktiken inneburit ett nybyggnadsförbud i hela Nordingrå socken.

Därför föreslår politikerna kommunstyrelsen att skriva till länsstyrelsen med en begäran om att bildandet av Nordingrå naturvårdsområde från år 1983 ska upphävas och att linjeavgränsningarna om naturreservatet ska tas bort i alla berörda kartverk.

Det gamla skyddet har enligt kommunen inneburit en orimlig situation i och med att miljöbalken infördes 1999. Då blev hela området i praktiken plötsligt skyddat som naturreservat, trots att det gamla skyddet mest handlade om landskapsbilden. Detta tillsammans med strandskyddet skapar förvirring och överprövningar av massor av strandskyddsfrågor, betonar arbetsutskottet.

Kommunen påpekar också att det pågår ett framtagande av en ny kommunövergripande översiktsplan och att man där också ska peka ut särskilt intressanta områden.

/Allehanda.se