Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill stoppa kungligt bröllop

Härnösandsbördige Michaël Lehman, 32, vill helst stoppa ett giftmål mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.

Annons

– Det är olämpligt att Sverige får en prinsgemål som inte är av kunglig börd, säger Lehman.

Michaël som studerar i Uppsala är en av grundarna till föreningen Monarkister, som har ett 100-tal medlemmar. I debattinlägg i bland annat Expressen har föreningen uttalat det olämpliga i att blanda in en person utan adlig bakgrund i kungahuset.

– Vi driver den här frågan ur en tydlig ideologisk utgångspunkt, det här är allvar och inte fråga om något skämt. Men nu är det tyvärr för sent att göra något åt det, säger han.

– Bara för att majoriteten av det svenska folket tycker det är bra med ett giftermål så behöver det inte betyda att det är rätt.

– Jag har inget emot Daniel Westling som person men jag tycker att man borde ha tittat mer på individnivå och hittat en person av kunglig börd.

Monarkin är garant för stabilitet, kontinuitet, och enighet i samhället över tid, tycker Michaël Lehman som under tiden i Härnösand var ordförande i moderata ungdomsförbundet, som han numera har lämnat.

– Dels av åldersskäl för mig, men också för att man här i Uppsala företräder liberala värderingar om bland annat monarkin som jag inte ställer upp på, säger han.