Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill stoppa bok om Breiviks mamma

Annons

Vem är intresserad av massmördaren Anders Behring Breiviks mamma? Alla, är svaret om man får tro förlaget Aschehoug som nu påskyndar utgivningen av boken om Wenche Behring Breiviks liv. Boken kommer ut på torsdagen.

"Moren. Historien om Wenche Behring Breivik" är skriven av en norsk journalist. Wenche Behring Breivik försökte stoppa utgivningen innan hon avled i mars i år.

Hennes advokat har på uppdrag av andra anhöriga fortsatt försöken att stoppa utgivningen som sker på torsdagen. Tidigare var det sagt att boken inte skulle komma ut förrän i mitten av november. Hotet om att boken skulle bli stoppad har fått förlaget att påskynda utgivningen.

Hans Marius Graasvold säger till NTB att han förgäves har försökt att komma i kontakt med förlaget och författaren för att bland annat diskutera vilka källor som författaren använt.

I Norge har debatten gällt det eventuellt oetiska i att tjäna pengar på boken om massmördarens mamma.

Wenche Behring Breivik ska, enligt tidningen Aftenposten, ha avbrutit samarbetet med journalisten Marit Christensen för att hon uppfattade att Christensen svikit henne och att resultatet inte längre var "hennes bok".

Mer läsning

Annons