Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill ha kortare uppsägningstid

Junsele lokal råd har i en skrivelse till bostadsbolaget Solatum i Sollefteå kommun bett att man ska se över uppsägningstiderna för byte av bostad.

Den som bor i en av Solatums lägenheter och byter till en annan bostad i bolagets fastighetsbestånd har en uppsägningstid på en månad.

Men om flytten går till ett av kommunens särskilda boenden är uppsägningstiden tre månader.

Junsele lokala råd säger i sin skrivelse att när det gäller flytt till särskilt boende kan den boende inte själv bestämma när en flytt kan ske utan beslutet ligger på den kommunala förvaltningen.

Med nuvarande regler kan det innebära dubbla boendekostnader i tre månader. Junsele lokala råd anser därför att styrelsen för Solatum ska ompröva beslutet om tre månaders uppsägningstid vid flytt till särskilt boende och istället låta samma regel gälla som vid flytt inom bolaget, det vill säga en månads uppsägning.


INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78