Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilken vändning av Sollefteå

Med underläge 1-3, en spelare utvisad och bara knappa halvtimmen kvar var Sollefteå uträknade mot Holmsund.
Men bara åtta minuter senare hade Giffarna vänt till en 4-3 seger.

Annons

– En skön seger, vi gör ingen bra första halvlek, men det var starkt att vända i andra med bara tio man, sa tränaren Conny Uppling.

Hemmapremiären mot Holmsund började dock inte speciellt bra. Sollefteå gjorde en svag första halvlek och när försvarsspelet glappade hamnade man i ett svårt 0-2 underläge som inte blev bättre av att Khamzat Udugov fick syna det röda kortet efter en halvtimme.

Frånsett Rasmus Bergströms stolpträff hände inte mycket framåt förrän Niklas Sundelin tände ett hopp med sin 1-2 reducering precis före paus. Hoppet släcktes dock igen en kvart in i andra rundan när Holmsund ökade på till 1-3. Men Sollefteå fortsatte att fightas med tio man samtidigt som orken verkade ta slut hos gästerna redan efter en timmes spel.

Då tog matchens yngste och bäste spelare Rasmus Bergström hand om huvudrollen. Den blott 16-årige GIF-talangen utrustad med en härlig teknik, spelsinne och driv i steget vände matchen på egen hand med tre riktigt läckra fullträffar inom loppet av åtta minuter. Först frispelade han Michael Åhman till 2-3. Sedan kvitterade han själv till 3-3 efter samarbete med Igor Petsch och därefter avslutade Rasmus uppvisningen med att mycket snyggt nicka in segermålet 4-3 efter "Micke" Åhmans inlägg.

Sollefteås insats var ojämn och svårbedömd, men vändningen mot slutet av matchen måste ha gett det unga GIF-gänget massor av råg i ryggen inför fortsättningen. Förutom redan nämnde matchvinnaren Rasmus Bergström plussar vi extra för målvakten Kristoffer Westerlund, högersidans Andreas Lindström och Michael Åhman samt inhopparen Igor Petsch

$1

MATCHFAKTA

$1

Sollefteå-Holmsund 4-3 (1-2)

$1

S: Rasmus Bergström 2, Niklas Sundelin, Michael Åhman. H: Christoffer Johansson, Mattias Larsson, Marcus Perjus

$1

Domare: Lee Berntzen, Örnsköldsvik

$1

Publik: 170