Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken kalsong väljer du?

Vad är det som är så otroligt intressant med just kalsonger? Kalsonger syns vanligen inte. De är trots allt en hemlighet, tills de avslöjas.

Annons

Utbudet blir bara större och större. De kalsonger som säljer bäst är de som inte är för långa i benen, det berättar Åsa Tjärnström som jobbar i en klädaffär i Örnsköldsvik.
Satängen med olika seriefigurer och mönster är väldigt vanligt bland tio till trettonåringar. De brukar oftast köpa large så de ska se stora ut och boxermodellen är alltid populär, säger Åsa Tjärnström.
Det säljs mest kalsonger i färger som svart, blått, grått och vitt och gärna med någon liten detalj på. Men influenser från 70-talet har kommit mer och mer. Röda, blå och randiga kalsonger med annorlunda skärning.
Vad man ska ha på sig för kalsonger varierar beroende på vilka kläder man bär. Men ett par jättestora satängkalsonger under ett par tajta byxor är inte att rekommendera.
Det finns sömlösa kalsonger som passar bäst under tajta byxor, det finns genomskinliga kalsonger för den lite vågade och det har börjat kommit mycket mer mönster och detaljer som inte fanns förr.

DYRARE ÄN TROSOR
Att köpa kalsonger är dyrt, priset på ett par kalsonger ligger runt 70 kronor, men givetvis finns det billigare och mycket dyrare. För lång hållbarhet är det viktigt att man följer tvättråden. Lycra- och bomullskalsonger krymper inte, men om man tumlar dem riktigt varmt så kan de krympa så var försiktig med tumlingen.
Kalsongerna tvättas till slut sönder och hur ofta killar köper nya är svårt att säga. Men oftast så
köper killar fyra till fem par åt gången, någon gång per halvår, säger Åsa Tjärnström. En liten rolig grej är att de är oftast tjejer som
designar och bestämmer material till kalsongerna.

STRING I RUMPAN
Influenser från tjejsidan har kommit allt mer, stringen är en av dem. För några år sedan hade knappt någon kille stringkalsonger, men det är något som kommer mer och mer.
Det är fler som köper det än man tror, säger Gunilla Åsander, butiksbiträde. De som köper stringen är oftast kvinnor som köper dem som en rolig present. Men självklart finns det killar och män som köper det också.
Hur gamla är de som köper string?
Det är mest män i åldern 30-35 år som köper det, säger Gunilla Åsander.
Blir inte killar generade av att handla stringkalsonger?
Det köps oftast som en present. Men annars så kommer de som köper ofta fram med ett par vanliga kalsonger och har sedan gömt stringen inuti så att det inte ska synas, säger Åsa Tjärnström. MARIE GAVELIN

REDAKTIONEN

Mer läsning

Annons