Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilka vinner och vilka förlorar på den tobaksfria dagen?

Annons

Tobaksfria dagen 31 maj, vad är det? Betyder det att alla andra dagar på året är tobaksdagar? En enda tobaksfri dag och om alla andra dagar är tobaksdagar, vilket är då positivt eller negativt? Vilket är hälsosamt eller ohälsosamt? Vilket är roligt eller tråkigt? Vem eller vilka är vinnare eller förlorare?

Vem eller vilka är det som tjänar pengar på det ena eller andra? Vem eller vilka är det som förlorar pengar? Är det rökare/snusare eller icke-rökare/snusare som vinner eller förlorar? Är det tobaksfritt2025.se, Tobacco Endgame, Rökfritt Sverige 2025 eller den samlade tobaksbranschen som vinner eller förlorar?

■■ För fler insändare, klicka här.

Hur är det med den svenska staten, det vill säga vi skattebetalare, som dels (finansdepartementet) drar in skattepengar och dels (social-, hälso-, miljödepartementen etcetera) driver antitobakspropaganda som syftar till att avveckla tobakens skadeverkningar?

Är staten – vi skattebetalare – vinnare eller förlorare eller bara helt förvirrade?

Bo Hellgren

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel