Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilka är visionerna för EFS i Sidensjö?

Vad vill EFS i Sidensjö? Vad har föreningen för målsättningar och hur ska den nå dit? Efter gudstjänsten i söndags samlades ett antal medlemmar för att helt förutsättningslöst diskutera vad man gör och vad man skulle vilja göra.

Tanken är att det ska utkristalliseras en grupp som vill tala om verksamhetens mål och mening och det här var första gången intresserade samlades. Där fanns medlemmar av alla sorter. De som var födda inom organisationen och andra som tillhörde de nu allt vanligare medlemmarna som inte har någon tradition bakom sig. Nu gällde det att hitta visionerna för arbetet i Sidensjö.

Att göra Guds rike större må vara en allt överskuggande målsättning men inte något man lägger fram för eventuellt nya intresserade.

Mycket av diskussionen kom att handla om barnverksamheten Fg/Pg, bland annat hur man ska nå barnens föräldrar.

Men man pratade också om det unika med EFS som missionsorganisation, idag när så mycket handlar om flyktingar och migration. Är det missionen som gör att man som medlem i Svenska kyrkan även ska gå med i EFS?

Frågorna var många liksom de tankar och erfarenheter som lades fram. Gruppen kommer att fortsätta att träffas och prata, till att börja med efter nästa gudstjänst.

Söndagens gudstjänst innehöll en predikan av pastor Ida Hedström som handlade om den blinde mannen som Jesus gav synen tillbaka. Dessutom sjöng församlingens egen kör, Sidensjökören, under ledning av Birgitta Westin.

Åsa Ericson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel