Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktor blev bäst i Sverige

Sveriges bästa reservdelsspecialist finns i Kramfors.

När avgångsklassen vid Ådalsskolans fordonsprogram genomgick motorbranschens slutprov för certifiering fick Victor Söderholm högsta poängen av alla reservdelsspecialister.

Varje år ordnar Motorbranschens yrkesnämnd och Lackerarnas yrkesnämnd slutprov för gymnasieelever. Godkända prov ger certifikat och Ådalsskolans fordonsprogram har som målsättning att alla avgångselever ska certifieras.

I år fick nio Kramforselever ta emot certifikaten. Bäst gick det alltså för Victor Söderholm som hade överlägset bäst poäng bland reservdelsspecialisterna. Han är dock tveksam till om det ger honom några fördelar i det kommande yrkeslivet.

- Det står ju inte i certifikatet att jag hade högst poäng.

Bra gick det även för bilskadereparatören Sofia Hermansson som blev näst bäst i länet i sitt område.

- Sofia är den första tjej som går ut fordonslinjen här i Kramfors. Vi har haft några tjejer tidigare men de har valt flygteknikerinriktningen och fått flytta till andra skolor, säger läraren Nisse Åberg.

Även Patrik Vidmark gjorde bra ifrån sig bland bilmekanikerna och blev också näst bäst i länet.


MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61