Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktiga poäng för Timrå

Timrå tog säsongens viktigaste tvåpoängare mot Modo.

4-3 i förlängning och Timrå har fortfarande en hygglig chans att nå slutspel.

Det var säsongens hittills viktigaste match för båda lagen, Modo nia och Timrå tia, båda åtta poäng från slutspelsstrecket.

I Modos bås stod för första gången Hannu Aravirta, som fick tränarjobbet när Miloslav Horava fick gå i början av veckan.

Aravirta höll dock låg profil i båset och lät sina assisterande tränare i huvudsak sköta coachningen.

Tränarbytet såg till en början ut att ha gjort Modo-spelarna gott, som dominerade två långa sekvenser av första perioden.

Men målen gjorde Timrå. Två stycken.

Två snabba och tidiga mål tog dock Modo in i matchen igen i en händelserik andra period som hemmalaget dominerade.

3-3 ändå inför en slutperiod som blev dramatisk. Båda lagen såg klart nervösa ut, och det var säkerhet först som gällde, men Modo hade ändå långa stunder kraftigt tryck.

Båda lagen fick chansen i power play, men inget av lagen tog den. Timrå fick dock "med sig" ett power play in i förlängningen.

På det lyckades Timrå avgöra. Laurent Meunier dundrade in segerpucken, snyggt framspelad av Daniel Corso i spel fyra mot tre.

Timrå tog därmed revansch för två tidigare förluster i förlängning mot länsrivalen Modo, som totalt sett var något bättre - men Timrås målvakt Anders Lindbäck vann målvaktsmatchen mot Niklas Svedberg klart.