Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktig trepoängare för BP

Annons

Brommapojkarnas femte allsvenska seger kom i rättan tid. 2-0 hemma mot Mjällby innebar fortsatt kontakt med lagen kring nedflyttnings- och kvalstrecken.

Brommapojkarna hade press på sig att vinna på Grimstas konstgräs. Läget i bottenskiktet är utsatt.

Att mittlaget Mjällby inte är i samma behov av poäng syntes. Det var inte mycket Blekingelaget förmådde åstadkomma. Simon Nilssons skott i friläge som räddades av BP-målvakten Ivo Vazgec i den femte minuten var lagets bästa målchans under hela matchen.

BP hade å andra sidan svårt att komma åt Mjällby. Passningsspelet var för långsamt och förutsägbart för att rubba Mjällbys defensiv.

Mitt i första halvlek kom dock ledningsmålet. Andreas Eriksson tvära genomskärare nådde fram till Gustav Sandberg Magnusson, som bara hade att sätta till vänsterfoten.

Brommapojkarna fortsatte att rulla boll och dominera spelet i andra halvlek. Det dröjde dock till mindre än kvarten kvar innan avgörande kom - och då fick BP god hjälp av domaren Martin Strömbergsson. Han bedömde att Mjällbys målvakt fällde en frispelad Andreas Eriksson, gav BP straff - och Mattias Asper rött kort.

Mauricio Albornoz satte straffen säkert bakom inhoppande andremålvakten Alexander Lundin. Trepoängaren var räddad.

Mer läsning

Annons