Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktig seger för "tilltufsat" LHC

Annons

En poängkung framåt. Och en målvakt med lite tur bakåt.

Linköpings Christian Engstrand stängde igen i straffläggningen och bäddade för en 4-3-seger mot Frölunda.

Jag hade väl lite tur också, säger Engstrand.

Linköping är ett av SHL:s sämsta bortalag hittills den här säsongen. Men samtidigt är laget seriens målfarligaste, vilket märktes mot Frölunda.

Chanserna var inte särskilt många. Men mål blev det. Inte minst visade poängkungen Pär Arlbrandt på nytt klass, med ett mål och den matchavgörande straffen.

Vi kanske inte har det riktigt vassa anfallsspelet genom hela matchen i dag, men vi jobbar, vi krigar, säger LHC-tränaren Roger Melin med viss lättnad i rösten. Vi är lite tilltufsade den här säsongen, så det är väldigt nyttigt för oss att få jobba in en tvåpoängare i alla fall, det blir nyttigt att ha med oss i framtiden.

In i det sista såg det annars ut att utveckla sig till ännu en bortaförlust för Linköping. Trots att Arlbrandt (målskytt även till 3-1), Simon Hjalmarsson och Chad Kolarik slåss i toppen av SHL:s mål- och poängliga verkar lagets usla bortastatistik svår att komma tillrätta med.

I Scandinavium fick Arlbrandt dock sista ordet och avgjorde för LHC i straffläggningen, när Linköpingsmålvakten Christian Engstrand samtidigt bommade igen kassen för den här gången.

Man försöker väl alltid få skytten att göra första draget, sedan är det bara att hoppas att man kan stänga till, säger Engstrand. Jag hade väl lite tur också i dag, jag trodde faktiskt att (Sebastian) Collberg satte den sista, så det var skönt när jag förstod att den gått i sargen.

Frölunda kom med två raka segrar i ryggen och dominerade under långa stunder av matchen, men vaknade på riktigt först när Linköping redan ledde med två mål, en bit in i den tredje perioden.

Ett numerärt överläge i förlängningen kunde - och borde kanske - ha inneburit seger för göteborgarna. Men det gäller att göra mål också, konstaterar Frölundatränaren Roger Rönnberg.

Vi går lite på tomgång i början av matchen. Det var en konstig känsla, vi skapade många lägen men var inte riktigt heta, säger han. Sedan gör vi ändå en fantastisk tredjeperiod. Att att kunna vända runt det och ha chansen att vinna i förlängningen tyder ändå på en jäkla karaktär.

Mer läsning

Annons