Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktig seger för Höga Kusten

Vilken urladdning av Höga Kusten som i söndagens oerhört viktiga match i bottenstriden besegrade tabelljumbon Lycksele med hela 6–2.

– Ja, det var en mycket viktig seger. Inte minst för självförtroendet och nu känns det som vi är på väg uppåt i tabellen, sa spelande tränaren Sergiu Tanurcov.

Efter att ha varit nära i många matcher var en seger närmast ett måste för Höga Kusten för att inte bli avhängda i bottenstriden. Ett taggat hemmalag bjöd på en sprakande matchinledning. Redan i första minuten gjorde Peeki Kamau Mungai 1–0 och sedan följde Alexei Josan upp med både 2–0 och 3–0 allt inom loppet av de första 20 minuterna.

Redan där var Lycksele ett slaget lag och Höga Kusten kunde dryga ut ledningen till 4–0 och sedan spela av matchen.

– En jättebra första halvlek där vi spelade precis som vi sagt i matchplanen, sedan tappade vi lite fokus i andra halvlek, sa Sergiu Tanurcov.

Överbetyg till hela laget i Höga Kusten med ett extra plus till Niklas Fäldt, Pontus Viberg, Kevin Tarberg och fyramålsskytten Alexei Josan som nu har gjort sex mål på de två senaste matcherna.