Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktig seger för AIK i botten

Annons

AIK tappade ledningen tre gånger borta mot Växjö.

Men i straffläggningen tog nästjumbon hand om bonuspoängen.

Över 60 minuter var Växjö det starkare laget, sade AIK:s tränare Rikard Franzén.

I straffläggningen blev det bara ett mål. Det gjorde Christian Sandberg mellan benen på Scott Munroe.

Det var en match med många ansikten, sade bortatränaren Franzén. Vi var bra i första perioden och följer vår gameplan med bra försvarsspel och snabba omställningar.

Efter fem minuter frispelades Mark Hurtubise och satte 1-0 högt. Kort därefter var det dock kvitterat. Sebastian Erixons backskott letade sig till slut in bakom Daniel Larsson i bortakassen. Men innan paus stod det 2-1 till AIK. Målskytt: Fredrik Hynning.

Sedan kommer vi ut i andra och det blir en scenförändring. Vet inte vad vi håller på med. Vi var inte alls med, sade Franzén.

4.25 in perioden tog AIK timeout. Halvminuten senare kom Växjös andra mål. Liam Reddox spelade till Robert Rosén, som lirade vidare till målskytten Tomi Kallio. Ett vackert anfall av en av tre nykomponerade kedjorna i Växjö.

Vi krigar oss tillbaka och jag är glad med oavgjort efter den perioden, sade AIK-tränaren.

Efter exakt halva tredje perioden gjorde Rosén 3-2. Trodde de flesta i arenan. Men efter lång videogranskning dömdes målet bort på grund av spark.

Jättetufft att bedöma från där vi står, men hoppas att Peter Andersson (SHL:s domarchef) lägger ut bilderna på hemsidan, sade Sam Hallam, tränare i Växjö.

I stället kunde AIK för tredje gången ta ledningen. Mark Hurtubise vann en tekning och sköt upp pucken i närmsta krysset.

Det är en felaktig tekning. Han tar pucken på volley innan den går i isen, sade Hallam.

Växjö, som brände flera öppna lägen i matchen, tryckte sedan på för en kvittering. Och den kom med 2.15 kvar. Rhett Rakhshani nätade från kanten.

Någonstans är det jättestarkt att komma tillbaka, konstaterade Sam Hallam. Det var ställningskrig i tredje. Men de är vassare i skridskoåkningen och lite hetare, sade Rikard Franzén.

Trots det blev det sedan straffseger för AIK. Det gör att laget är fyra poäng efter tian HV71, som också vann under torsdagen. Växjö är femma, men har bara en poäng ner till sjundeplatsen.

Mer läsning

Annons