Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktig genrep för Kalla – som ska behålla den gula västen före norskorna: "Ska ha den i tryggt förvar"

Lördagen bjuder på 10 kilometer fristil för damerna.
För Charlotte Kalla är det sista gången innan OS hon kör distansen – och hon ska inte släppa världscupledningen enligt förbundskaptenen Rikard Grip.
– Det ska inte få vara någon norsk tjej som startar med gul väst på Tour de Ski, utan den ska Charlotte ha i tryggt förvar hemma i Sverige, säger Grip enligt SportExpressen.

Charlotte Kalla har varit världscupens bästa åkare hittills och leder också totala världscupen, 86 poäng före Ingvild Flugstad Östberg.

Under lördagsförmiddagen avgörs damernas 10 kilometer fristil i Toblach och helgens tävlingar är de sista innan juluppehållet.

För Charlotte Kalla fungerar lördagens tävling som ett genrep inför OS i Pyeongchang då det är sista gången hon åker distansen innan spelen i Sydkorea börjar.

Och med ledningen i världscupen i bagaget är det bara framgång som gäller menar förbundskaptenen Rikard Grip.

– Vi ska se till att behålla den gula västen fram till juluppehållet. Det ska inte få vara någon norsk tjej som startar med gul väst på Tour de Ski, utan den ska Charlotte ha i tryggt förvar hemma i Sverige. Vi ska sälja oss dyrt för att hon ska ge ifrån sig den, säger Grip enligt SportExpressen.

Och Kalla har taktiken klar för sig för lördagens lopp.

– Precis som på OS kommer det att handla om att disponera krafterna så bra som möjligt så att man hittar en bra ingångsfart där man inte gapar efter för mycket utan orkar hålla tempot hela vägen, säger hon.

Gilla Skidpuls på Facebook