Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vida Jonsson – den glada och pigga damen med det vita håret – har avlidit

Vida Jonsson har avlidit, 100 år gammal, efter ett långt och innehållsrikt liv.

Vida Jonsson föddes i Lagfors i Medelpad 1930. Efter skolgången jobbade hon i familj innan hon fick jobb på Posten i Älandsbro.

1942 gifte hon sig med Sixten Jonsson och bosatte sig i Sollefteå.

Året därefter föddes deras dotter Ingrid.

I början av 1950-talet började hon arbeta för Pressbyrån i Sollefteå. 1966 sadlade hon om igen tillbaka till Postverket och började jobba på Posten 2 på Önsta. Där blev hon kvar till sin pensionering.

Pensionärslivet ägnade hon åt trädgårdsarbete till huset på Önsta.

Tillsammans med maken Sixten började hon spela boule och var med och bildade Sollefteå Bouleklubb som senare blev omskapad till Nipstadens Bouleklubb där de vann många tävlingar under åren.

I samband med Vidas 90-årsdag instiftade bouleföreningen "Vida Cup". Cupen spelas varje år sedan dess uppe på gamla T3-området på Remsle där klubbens lokal, träningshall och utomhusbanor ligger.

Vida hann uppleva sin 100-årsdag men drygt två månader därefter insomnade hon lugnt i sin bostad på Solgården dit hon flyttat efter att maken dog 2006.

I sin umgängeskrets var hon känd som den alltid glada och pigga damen med sitt redan från ungdomen vita hår. Hon var mycket sportintresserad och följde in i det sista noga tv:s sändningar.

Hon stortrivdes på Solgården med dess fantastiska personal och uppskattade Solgårdens Hobbys olika underhållningar med fika varje vardag.

Närmast sörjande är dottern Ingrid med make samt deras barn och barnbarn samt systern Siv.

Ingrid och Arne Borgstedt