Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Victoriafeber i Tyskland

Annons

När kronprinsessan Victorias besök i Tyskland inleds på tisdagen så är tyskarna väl förberedda. Det pågår en medial Victoriafeber i vårt södra grannland.

Tyska tidningar har rapporterat om besöket långt över notisnivå.

I en intervju med Frankfurter Allgemeine Zeitung säger kronprinsessan att hon inte förväntar sig ett snabbt byte på den svenska tronen, något som svenskarna enligt tidningen önskar.

Min pappa kommer att förbli statsöverhuvud i många år till. Det dröjer länge innan jag blir drottning och jag koncentrerar mig på min roll som kronprinsessa.

Skandalskriverierna kring pappa kungen är ett givet ämne.

Det är ingen hemlighet att 2011 var ett hårt år, svårt på många olika sätt. Man går igenom det, man lever med det och lär sig leva med det. Det är klart att man inte kan koppla av sina egna känslor. Man måste ha känslor - och man måste lära sig att handskas med dem.

Kronprinsessan får också frågan om hur hon ser på monarkin som sådan och beskriver den som "en sammanlänkande kraft i samhället". Därav följer också att kungafamiljen håller sig "strikt politiskt neutral".

Det är så det ska vara. Jag ser och tänker saker men vissa saker ska jag inte kommentera. Det där får man vara försiktig med.

Kronprinsessan åtföljer en svensk industridelegation som besöker Hamburg, Düsseldorf och Essen.

Mer läsning

Annons