Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi vill ha rätt till vår egen mark"

Två år efter fastighetsköpet dök det upp ett arrendeavtal som varken förra ägaren eller mäklaren känt till. Nu försöker Evert och Ulla-Britt Muotka få tillgång till den mark de äger.

För fyra år sedan köpte Evert och Ulla-Britt Muotka en fastighet i Holafors mellan Näsåker och Junsele. Här hade de tänkt ha några får och kanske ett par kor men när de bad ridskolan som är deras närmsta granne att ta bort den paddock som ligger på deras mark fanns plötsligt ett arrendeavtal som tidigare varit okänt för såväl makarna Muotka som för förra ägaren och mäklaren.

Av arrendekontraktet framgår att det gäller till i januari 2007. I oktober året innan sa paret upp avtalet men ridskolans styrelse hävdar att kontraktet förlängts med fem år eftersom uppsägningen inte kom sex månader innan avtalets utgång.

En konflikt som sedan trappats upp och all kontakt mellan parterna sköts nu genom juridiska ombud. Om en och en halv vecka ska parterna mötas i en medlingsförhandling vid tingsrätten.

- Vi vill bara ha rätt till vår mark så vi kan ha djur här, säger Ulla-Britt Muotka.


Läs mer i onsdagens TÅ
INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67