Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi var överens i alla frågor"

- Det känns verkligen bra att hela den gröna rörelsen jobbar gemensamt mot samma mål, sa Eva Goës när hon på tisdagen kom hem efter De grönas världskongress som hållits i São Paulo i Braslien.

Över 800 deltagare från 80 länder deltog på Global Greens Congress i São Paulo Brasilien. Eva Goës som varit med i den styrgrupp som planerat kongressen var också en del av presidiet, var delegat och fungerade som moderator vid diskussionerna i plenum under en av dagarna.

- Jag var hård med rättvis och såg till att alla höll sitt tidsschema, berättar hon.

Miljöpartiets delegater på kongressen var förutom Eva Goës språkröret Peter Eriksson och EU-parlamentarikern Carl Schlyter.

Kongressen inramades med en film om den gröna colombianska presidentkandidaten Ingrid Betancourt som kidnappades av FARC-gerillan, mitt under pågående presidentvalkampanj, för sex år sedan. Green Forums projektägare i Colombia kämpar för henne och övriga kidnappade.

- Vår resolution om Ingrid avslutades med att hon utnämndes som President of honour, berättar Eva Goës.

Goës berättar också att det är mycket möjligt att nästa kongress, som ska förläggas till Europa, kan hamna i Sverige.

/Allehanda.se