Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi ser enbart till barnens bästa"

"I Individ- och Omsorgsnämnden ser vi till barnens bästa. Här ska vi inte bedriva näringslivspolitik."

Så kommenterar Linnea Stenklyft (s) och Thomas Tejle (v), ordförande respektive vice ordförande, förslaget att säga nej till ett ungdomsboende i Graninge.

Stenklyft och Tejle är upprörda över att beskyllas för att vara företagarfientliga.

- Det är positivt om oppositionen vill bedriva näringslivspolitik. Men det kan de inte göra i individ och omsorgsnämnden, poängterar Tejle.

Att ta emot ensamkommande flyktingbarn är inte helt enkelt. Det ställs stora krav på mottagandet inom grundskola, svenska för invandrare, gymnasieskola, fritid, gode män, vårdnadshavare, sjukvård, psykiatri med mera. Sollefteå kommun har redan beslutat att ta emot både asylsökande barn- och ungdomar samt barn som fått permanent uppehållstillstånd och byggd upp boenden för dem.

- I kontraktet med migrationsverket kom kommunen och migrationsverket överens om 12 asylsökande och 14 barn med uppehållstillstånd. Vi bedömde det som ett rimligt antal för kommunen att ta emot i dagsläget. Vi måste kunna säkra kvaliten, förklarar Linnea Stenklyft.

Det är bland annat av den anledningen man valt att föreslå avslag, i sitt yttrande till Länsstyrelsen på ansökan från Sundsvallsföretaget.Läs mer i lördagens TÅ.JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68