Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi minns Sollefteå BB

Annons

Den 11 november träffades ett 20-tal arbetskamrater som tidigare arbetat på kvinnokliniken vid Sollefteå sjukhus under 1970 – 80-talet. Den äldsta deltagaren vid träffen var över 90 år. Det var olika personalkategorier från både BB- och förlossningsavdelningen samt MVC. Kvinnokliniken bestod på den tiden av BB- och förlossningsavdelning, gynekologisk avdelning och mottagning samt MVC, allt under klinikchefen Gösta Åströms ledning.

BB- och förlossningen lades ner för nästan tre år sedan och det pågår en ockupation till förmån för att återigen öppna BB- och förlossningen men även akut ortopedi och kirurgi. Det var under ett sådant ockupationspass som några av deltagarna kom med idén att sammankalla gamla arbetskamrater för att prata om gamla minnen.

Genom ett bildspel med fotografier från den tiden dök många gemensamma minnen upp från ”det glada 70- och 80-talen”. Det vi alla var överens om var att vi varit med om en revolutionerande förändring av BB- och förlossningsvården. Från det att mammorna på 1970-talet låg i sängen 5 – 7 dagar efter förlossningen tills att de började gå hem efter något dygn. Tänk bara på alla pappersjournaler som vi sprang och letade dag och natt på expeditioner, i arkiv och andra ställen! Sen blev journalerna datoriserade och fanns alltid till hands!

Det vi alla var överens om var, att vi var glada för att vi fått vara yrkesverksamma under denna tid, även om åren innehöll jobbiga perioder med bl.a. neddragningar av personal. Våra samtalsämnen skulle säkert räcka för minst en träff till!

Eva Backman

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel