Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi kokar potatis på våra Vårdhem" Frösunda bemöter kritiken

Vår mat är anpassad för äldre.
Potatis kokas på boendena.
Frösunda bemöter nu kritiken från sociala medier

Frösundas kvalitetschef Christine Rosencrantz bekräftar att Frösunda inte tar sin mat från kommunägda Navet. Något som Vardaga gjorde när man drev de två äldreboendena Ugglan och Älandsgården.

– Det stämmer att vi har Dafgård som leverantör av maten. Maten är speciellt anpassad till äldre personer det vill säga har ett högre fett och energiinnehåll. Vi använder ett matkoncept som innebär att vi har vissa kylda matvaror som sedan kompletteras med att potatis och andra tillbehör tillagas från grunden på varje enhet. Frösunda tillhandahåller även en speciell meny för specialkost, säger Kvalitetschef Christine Rosencrantz i en kommentar.

När det gäller arbetsscheman så anser hon att man har lyssnat på de anställda.

– Vi utgår från den bemanning vi har kommit överens om med kommunen. Det är kundernas behov och kommunens beställning som styr hur bemanningen utformas. För medarbetarna var det väldigt viktigt att få bibehålla sina tjänstgöringstider. För att klara detta och kontinuiteten för kunderna gavs ett förslag att införa två delade turer under varje 6-veckorsperiod. På Ugglan hade de flesta det så redan tidigare.

Hur jobbar ni för att göra det bra att bo i era anläggningar i Härnösand?

Frösunda har en gedigen specialistkompetens när det gäller demens- och somatisk sjukdom, liksom om det normala åldrandet. I kombination med det väl utvecklade koncept som redan finns på plats kan vi därigenom ytterligare höja kvaliteten för kunderna. Kommunen kommer självklart att följa upp att vi levererar det vi har lovat, vilket vi tycker är jättebra.

Vad gör ni för att få en positiv och nöjd personal?

– Vårt mål är att ha stolta och engagerade medarbetare, vi ger oss inte förrän vi är där. På Frösunda finns det också många utvecklingsmöjligheter för medarbetare, en av dessa satsningar som fallit väl ut är det Mobila Teamet. Det är ett team bestående av våra bästa medarbetare som genomför ett förbättringsarbete i hela vår verksamhet.