Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi kan inte stå och stampa – Härnösand behöver ett hotell på Kanaludden

Annons

Tomma skyltfönster är alltid tråkigt. Hårda ord om att ”stan håller på att dö” likaså. Mycket tråkigt. Vi håller med. Vi om några vet att det krävs hårt arbete för att kunna driva affärsverksamhet och att serviceyrket ständigt kräver utveckling och nytänkande. Vi vill tänka nytt. Vi vill vara med på Härnösands resa mot framtiden. Ett nytt hotell på Kanaludden är en fantastisk möjlighet som vi inte får missa!

Att klaga på butiksdöd och samtidigt säga nej till ett hotell, är en ekvation som inte går ihop. Hotellets gäster blir ett otroligt viktigt tillskott för oss inom handeln och restaurangbranschen. De externa besökarna ger det som e-handeln tar. Det vet vi och det vet Handelns Utredningsinstitut och andra som jobbar med analyser av den fysiska handelns dilemman.

Läs också: "Om Härnösands centrum anpassas till gående och cyklister – hur ska alla fordon ta sig fram?"

Det destinationshotell som Patrik Attini vill bygga kommer att locka tusentals nya gäster till centrala Härnösand. I Härnösand vill vi ju satsa – eller? Hur kan vi fortfarande stå och stampa på samma fläck?

De dagar Birka Cruises fartyg ligger i Härnösands hamn är bra dagar för oss. Externa besökare från köpstarka målgrupper kommer till våra butiker. Hotellet skulle motsvara två Birka-kryssningar i månaden – året runt. Det skulle göra stor skillnad. Stor skillnad för våra möjligheter att erbjuda trivsam shopping och ett bra aktivitetsutbud. Stor skillnad när det gäller våra möjligheter att utveckla våra verksamheter och anställa fler. Vi måste våga. Våga satsa på det läge som marknaden så tydligt pekat ut – Kanaludden med närheten till havet och simhallen.

Vi måste våga. Våga satsa på det läge som marknaden så tydligt pekat ut – Kanaludden med närheten till havet och simhallen.

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook.

Ett nytt hotell skulle också komplettera det nuvarande utbudet av bäddar och göra att vi äntligen kan inhysa alla de konferensgäster som redan i dag vill komma till Härnösand, men som i dagsläget inte har möjlighet. Fler rum behövs. Nu.

Låt oss hoppas att mark- och miljödomstolens beslut kommer fort och att spaden kan sättas i jorden så snart som möjligt. De som ska leva i Härnösand i framtiden behöver det.

Vi vill ha en levande stad här. Vi vill ha ett nytt hotell på Kanaludden nu.

Här Handel och Mötens styrelse

Göran Kejerhag, McDonalds

Jenny Horn, Vera.nu, TETRE och Härnö Skor

Lena Öhlund, Kronans Apotek

Henrik Skyttberg, Centrumutvecklare HÄR

Rune Nordström, Mio Möbler

För Plus-kunder: Motståndarna mot hotellbygget i Härnösand: "Vårt mål är att det inte byggs något hotell"

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel