Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi har jobbat med utemiljön hela året"

De 20 barnen på Lunde förskola har under året som gått fått en mycket trevligare utemiljö än tidigare. En spännande trädgård har byggts upp där man strävat efter att få in naturen på gården. Det gäller att skapa möjlighet för rörelse och sinnesupplevelser.

- Vi vill att man ska kunna uppleva naturens växlingar under olika årstider och har jobbat för att barnen ska få en insikt i naturens kretslopp, exempelvis genom kompostering och att vi sått frön, säger förskolläraren Lena Johansson Fahlén.

Förskolan är en så kallad villaförskola från mitten av 1980-talet, med en miljö som tidigare var ganska tråkig. Men det har barn, personal och föräldrar nu ändrat på.

Under en kväll byggdes bland annat en 105 meter lång stenlabyrint av traditionell modell.

Personalen anser att en spännande utemiljö lockar och att barnen mår bra av att vara utomhus och ta del av naturens mångfald.

- Vi har till exempel byggt fågelholkar och matat fåglar i vinter, nu har vi också ett blåmespar som häckar på gården.ANDERS LIDÉN
070-316 84 92

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67