Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi gör en rejäl makeover – sätter bättre kontakt med arbetsgivare i strålkastarljuset

Replik på insändaren Arbetsförmedlingen borde byta taktik – hur mycket pratar de med småföretag? publicerad 11 april. 

Det ligger verkligen i vårt intresse på Arbetsförmedlingen att korta kön, men glappet mellan efterfrågad och tillgänglig kompetens är stor, såväl i Örnsköldsvik som i hela landet.

I vårt uppdrag ingår att rusta arbetssökande med de kompetenser som arbetsgivarna efterfrågar och det kan vi göra exempelvis via arbetsmarknadsutbildningar. I slutändan är det alltid arbetsgivaren som avgör om en person blir anställd eller inte, och hittills i år har 630 inskrivna arbetssökande vid kontoret i Örnsköldsvik fått jobb.

Arbetsförmedlingen är inne i en intensiv förändring där i stort sett inget av det gamla lämnas orört och i det arbetet ingår bland annat att förbättra kontakten med arbetsgivare. Ett konkret exempel på det är att min enhet antagit en ny strategi och ett nytt arbetssätt för hur man ska jobba med det lokala näringslivet.

Och din iakttagelse är helt rätt; en bra dialog med arbetsgivarna är en förutsättning för att hitta så många rekryteringsbehov som möjligt.

Och din iakttagelse är helt rätt; en bra dialog med arbetsgivarna är en förutsättning för att hitta så många rekryteringsbehov som möjligt. Under årets första tre månader har personalen på min enhet haft cirka 2 000 arbetsgivarkontakter vilket är 25 procent fler än samma tid förra året.

Jag anser därmed att vi redan i dag har bra kontakt med lokala arbetsgivare och med vårt nya arbetssätt kommer den att bli än bättre.

Anders Hahlin,

chef för Arbetsförmedlingen i Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Läs också:  Susanne Sjöstedt: Arbetsförmedlingen ska inte läggas ner utan göras om

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel