Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi behöver inte fler människor som gapar om att stoppa invandringen – vi behöver vägar framåt

Undantaget forna tiders Movieboxar så går det sällan och aldrig att ”backa bandet” på något rimligt sätt. Sverige har tagit emot många människor, och den strömmen har faktiskt minskat avsevärt. Ja, människor. Inte flyktingar, asylsökande, invandrare, asylanter eller ”invällare” utan människor.

Det har vi nu att förhålla oss till, och nu måste vi söka lösningar för att snabbt sätta dessa i arbete, studier eller annat som på kort eller lång sikt konverterar dessa människor till samhällsmedborgare och skattebetalare. Ett par saker är säkra. De är inte lata och det är höggradigt inhumant att börja kasta ut folk.

Med detta i åtanke är det lösningar vi behöver och inte fler människor som försöker gapa högst om att stoppa invandringen. Med det i åtanke så skulle jag önska att alla gillar läget och inleder dialog samt premierar de som lyckas eller bara försöker finna kreativa lösningar för att integrera dessa människor och se till så att de blir delaktiga i vårt gemensamma samhälle.

Visst har vi utmaningar och problem, och det är dessa vi måste ta tag i.

En sak är att Migrationsverket måste upphöra med sin urskillningslösa policy som leder till att vi kastar ut kompetens ur landet, för att i stället ta tillvara denna kompetens. Kom inte dragande med att vissa ska stanna och vissa ska ut. Lagstiftning är, och ska vara, neutral för åsikter.

Kan vi inte ta fasta på det utan känner att ”någon” ska sitta och välja ut de som känns bra att behålla och de som ska kastas ut ur landet så har vi ett problem av monumentala mått.

Alla steg som bidrar till integration och som motverkar polarisation av vårt samhälle är välkomna. Vem tar första steget? Valrörelsen har börjat.

Erik Hultin (C)

kandidat till kommunfullmäktige i Härnösand

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel