Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi är på plats i Genéve – årets stora bilfest i Europa

Det är dags för årets stora bilfest. Genéve bilsalong lockar en bra bit över en halv miljon besökare och ett enormt pressuppbåd, över 10 000 mediamänniskor är ackrediterade.
Mittmedias Ola Thelberg och Gunnar Stattin är på plats och rapporterar om årets bilnyheter.

Bilbranschen seglar i stark medvind. I Sverige slogs säljrekord ifjol, nästan 350 000 nya bilar såldes. Det verkar inte finnas någon avmattning i sikte, spår branschorganisationen Bil Sweden.

Till årets salong kommer Volvo laddade till tusen och med ett stärkt självförtroende. Nya kombin V90 visas nu officiellt för världspressen. Kombin är mycket viktig på den svenska marknaden och ska efterträda säljetten V70.

Deras hyllade XC90 finns med i finalen i årets bil i Europa. Sju bilmodeller har gått till final. Det är ett prestigefyllt arrangemang där Volvo tävlar mot tuffaste tänkbara motstånd; Eller vad sägs om Audi A4, BMW 7 serie, Jaguar XE, Mazda MX-5, Opel / Vauxhall Astra och Skoda Superb.

På plats finns också högintressanta Tesla och det utlovad något riktigt spännande från den amerikanska elbiltillverkaren. Det handlar om deras nya suv Model X.

Däremot verkar Volkswagen ligga lågt i spåret från avgasskandalen. Endast en ny modell är aviserad, den nya versionen av lillsuven Tiguan.

Tisdag 1 mars öppnas salongen för massmedia. Men den tjuvstartar dagen innan då årets bil i Europa ska utses i en omröstning av motorjournalister från hela Europa.

Läs mer: Världspremiär för Volvo S90