Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi äldre behövs inte i arbetslivet – i så fall hade jag fått något av de 400 jobb jag sökt

Vi fick besked om att vi måste jobba längre, i vårt fall till 67 år. Frågan för min del är: Med vad?

Jag har varit arbetssökande och arbetslös till och från sedan år 2000 och placerad i jobb och utvecklingsgarantin. Jag har sökt cirka 400 jobb. Jag har tillhört diverse bemanningsföretag och suttit i deras lokaler där vi blivit lärda hur man skriver ett CV hur många gånger som helst. Jag har även varit med i fas 3 och lärt mig hur man "flummar" bort dagar.

Ingen av de cirka 100 personer jag har suttit tillsammans med har fått en anställning. Det har bara blivit kortare inhopp.

Man säger att vi äldre behövs i arbetslivet bland annat tack vare vår arbetslivserfarenhet. Mitt svar till detta är enkelt – nej, vi behövs inte. Är du över 35 år så är du borta.

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Man säger att vi äldre behövs i arbetslivet bland annat tack vare vår arbetslivserfarenhet. Mitt svar till detta är enkelt – nej, vi behövs inte. Är du över 35 år så är du borta. Så vad ska vi jobba med? Jag jobbar nu som vikarierande kock/storkök och det är just bara ett vikariat. Så ni som kommer från arbetsförmedlingen, näringsliv och är arbetsmarknadsminister – sluta slå blådunster i ögonen på 60-plussare. Vi är ex-anställda. Inget annat.

Vi får klä oss i en varselväst och gå som skolvärd eller liknande. Är det någon som vet hur nedvärderande detta är? Detta med förtidspension är inte dumt. Släpp oss fria.

jgi

 

■ Vad tycker du? Har du synpunkter, tankar eller erfarenheter av arbetslöshet. Skriv en insändare här. 

För Plus-kunder: Lista: Här är yrkena du ska satsa på för att få jobb i länet – och de där konkurrensen är högre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel